autoevolution
Car video reviews:
 

Key Waze Feature Goes Missing After the Latest Android Auto Update

If you’ve recently installed the latest version of Android Auto on your device and Waze no longer indicates how fast you’re going, well, you are not alone.
Waze on Android Auto 1 photo
That is because several Android Auto users are now complaining about the same thing, as Android Auto 6.1 has apparently caused the speedometer in Waze to go missing for absolutely no reason.

Nobody knows exactly what’s happening, but according to this thread on Google’s forums, removing Android Auto 6.1, clearing the cache and the data, and installing an older version of the app should bring things back to normal.

Of course, this only happens for a limited time, as the speedometer in Waze then goes away automatically when the latest version of Android Auto is automatically installed.

Tried to revert to a previous version of AA, but it doesn't fix it. The solution is to delete data in AA, in this way the speedometer comes up again, but if you disconnect and reconnect the phone the problem appears again,” one user explains on the forums.

The good news is the issue has already been forwarded to the Android Auto team, according to a community specialist on Google’s discussion forums. For the time being, there’s obviously no ETA as to when a fix could land.

On the other hand, it’s important to emphasize this isn’t a widespread problem, so it isn’t happening to everybody. At the same time, it’s also not clear who is impacted and who isn’t. As others have mentioned on the forums, if you too come across this problem, the easiest workaround is to go back to an older Android Auto version (though this resolves the whole thing only temporarily), or simply stick with Waze on your mobile device without connecting it to the head unit.

Android Auto 6.1 and the previous versions (for a downgrade) can be found on this page.

 
 
 
 
 

Would you like AUTOEVOLUTION to send you notifications?

You will only receive our top stories